Detayı

5. Cami Görevlileri Çalıştayı Ankara’da yapıldı…

01.11.2015

Ankara

17-18 Ekim 2015 tarihlerinde beşincisi düzenlenen çalıştaya, yirmi altı ilden davet edilen otuz bir din görevlisi katılmıştır. Kur'an tilavetiyle başlayan program, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin ÇELEBİ'nin selamlama konuşması ve Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar YİĞİT'in açılış konuşmasıyla devam etmiştir.

Doç. Dr. Yaşar YİĞİT, konuşmasına "Müftülerimizin başarısı din görevlilerimizin başarısıyla doğru orantılıdır. Ülkemizde yüzlerce bu işe gönlünü vermiş ve bu işle Peygamber mesleği olarak özdeşleşmiş din gönüllüsü kardeşlerimiz var." diyerek başlamıştır.

Konuşmasına insanlık için cami ve din gönüllülerinin önemini anlatarak devam etmiştir.

"Günümüzde insanlık doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle güneyiyle, Müslümanıyla gayri müslimiyle büyük bir sınav vermektedir. Bu sınavın adı adalet sınavıdır. Bu sınavın adı merhamet sınavıdır. İnsanlık gün geçtikçe insanı insan yapan değerleri kaybetmektedir. Bu değerler kaybedildiği için bu gün Akdeniz mezarlığa dönüştü. Aydan bebeğin cesedi kıyıya vurdu. Aslında kıyıya vuran insanlığın vicdan ve merhamet savaşını kaybedişidir."

"Bugün daha gür bir sadayla din görevlileri olarak insaf diyeceğiz, vicdan diyeceğiz, adalet diyeceğiz, merhamet diyeceğiz. Bunu sadece söylemekle kalmayacağız. Aynı zamanda bunları fiiliyata dönüştüreceğiz."

"Arzu ediyoruz ki camilerimiz mihrabıyla mabed olsun, kürsüleriyle mektep olsun. İslam ve insanlık derslerinin verildiği mekan olsun. Bu amaçla 2011 yılından bu yana faaliyetlerimizde ele aldığımız temalar dikkate alınırsa toplumun bütün kesimlerine din hizmeti verecek şekilde camiyi gerçek misyonuna ulaştıracak bir gayret içerisindeyiz."