Detayı

Üniversite cami görevlileri semineri

13.04.2017

.

Cami hizmetlerinin geliştirilmesi, bu hizmetleri yürüten din görevlilerinin mesleki ve kişisel yeterliklerinin artırılması amacıyla üniversite, fakülte ve KYK yerleşkeleri içerisinde/yakınında bulunan camilerde görev yapan 160 din görevlisine yönelik 26-29 Mart 2017 tarihlerinde Afyonkarahisar/Sandıklı'da "Üniversite Cami Görevlileri Semineri" gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez seminerin açılış programına iştirak ederek üniversite camilerinde görev yapan din görevlilerine yönelik bir konuşma yaptı. Konuşmasında geçmişte üniversitelerde öğrencilerin ve çalışanların ibadetlerini zor şartlar altında yaptıklarını dile getirerek her üniversitede öğrencilerin rahatlıkla ibadetlerini yapabilecekleri mekânlar oluşturulmasının gençlerin geleceği için önemli olduğunu ifade etti. Başkan Görmez; "Gençlerin ruh dünyasına nasıl girebiliriz? Dinle ilgili yanlış algılarını nasıl düzeltebiliriz? Dinle aralarında mesafe koyan sorulara nasıl cevap verebiliriz? Bu toplantı bunun için yapılıyor." diyerek konuşmasına son verdi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal ise, seminerde geçmişe dönük öz değerlendirme yapılacağını ve geleceğe yönelik neyi nasıl yapmamız gerektiğinin konuşulacağını dile getirerek, üniversite cami görevlilerinin bir anlamda gelecek asrın yöneticilerine rehberlik ettiğini dile getirdi.

Koordinatörlüğünü Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin Çelebi'nin yaptığı seminerde din görevlilerine dini, mesleki, sosyo-kültürel ve iletişim alanında akademisyenler ve uzmanlar tarafından konferanslar verildi. Gerçekleştirilen atölye çalışmalarında nitelikler, sorunlar ve çözüm önerileri ile belirlenen konu başlıkları din görevlilerinin müzakeresine açıldı. Açık kürsü oturumunda proje sahibi din görevlilerinin görev yaptıkları camilerde gerçekleştirdikleri çalışmalar dinlenerek tecrübe paylaşımı gerçekleştirildi. Seminer, değerlendirme oturumu ile sona erdi.