Detayı

Kastamonu İlinde “BİZ BİR AİLEYİZ” konulu konferans düzenlendi.

05.04.2018

KASTAMONU

​

​Kastamonu İl Müftülüğü tarafından TDV Kastamonu şubesi yurdunda 29 Mart Perşembe 2018 tarihinde “BİZ BİR AİLEYİZ" konulu konferans düzenlendi. İl Müftülüğünün düzenlemiş olduğu programa Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT, İl Müftüsü Osman AYDIN Kastamonu Belediye başkan vekili Eşref CAN, Daire amirleri, Üniversite öğrencileri, Kadrolu ve Fahri Kuran Kursu öğreticileri katıldı. Kuran'ı Kerim Tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü Osman AYDIN selamlama konuşması yaptı.

Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT  Din Hizmeti sunan bütün personelin aidiyet duygusuyla hareket etmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca kadın olsun erkek olsun din görevlisinin rol model olmasını belirten Akbulut, sosyal medya kullanımı ile mahremiyetin ihlal edildiğine dikkat çekerek öğrenme ve öğretmenin çok önemli olduğunu ve bir din görevlisinin kendisini sürekli yenilemesi  gerektiğini vurguladı.

Program sonunda “Kutsal Topraklara Yolculuk" yarışmasına girerek birinci olan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Emine TOPALOĞLU'na bir haftalık umre çeki ödülünü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT  takdim ettiler.

Kastamonu İhsangazi Müftülüğü tarafından Kütüphaneler Haftasında okuma Salonunun açılışı yapıldı. Açılışa Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT, Kaymakam Ömer Faruk CANPOLAT, Belediye Başkanı Zühtü DANACI, İl Müftüsü Osman AYDIN, İlçe Müftüsü Tahir ERÇİN, Milli Eğitim Müdürü Nihat KILIÇ, Din Görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Aynı tarihte İhsangazi Müftülüğü tarafından bayanlara yönelik "Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın" konulu konferans düzenlendi. Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen programda Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut hanımefendi konuşma yaptılar. Konferansa Din görevlilerinin eşleri ve çok sayıda İhsangazili bayan katıldı. Saygı Duruşu İstiklal Marşı ve Kuran'ı Kerim Tilavetiyle başlayan programda İlçe Müftüsü Tahir Erçin selamlama konuşması yaptı. 4-6 yaş öğrencilerinin gösterisi ve Başkanlığımızın Aile konulu sinevizyonunun ardından mikrofon alan Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut "Kadın ile erkeğin aynı Özden aynı kıvam ile yaratılıp eşdeğer olduğuna dolayısıyla kadın ile erkeğe cinsiyet bağlamında değil insan olma bağlamında yaklaşılması gerektiğini ifade etti.