Detayı

İstanbul'da Hutbe Okulu Çalıştayı Düznlendi...

28.10.2014

İstanbul

Başkanlığımız, il irşat kurulları marifetiyle yürütülen hutbe hizmetlerinin etkinlik ve verimliliğini artırmak amacıyla bir Hutbe Okulu Eğitim Programı uygulamaya karar vermiştir.

Hutbe Okulu Eğitim Programı, etkili hutbe yazma ve sunma eğitimi olmak üzere iki aşamalı olarak düşünülmektedir. Projenin birinci aşamasında illerde hutbe yazma konusunda yetenekli personelin eğitilmesi, ikinci aşamada ise bütün cami görevlilerine etkili hutbe sunma becerisinin kazandırılması hedeflenmektedir.
Söz konusu eğitim programını ülkemizin önemli ilim adamları ve yazarlarıyla değerlendirmek, onların görüş ve düşüncelerini almak amacıyla 25 Ekim 2014 Cumartesi günü İstanbul’da bulunan Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM)’nde Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. H. Kâmil Yılmaz başkanlığında 1 günlük çalıştay yapılmıştır. Çalıştaya Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Galip Akın, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran, İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, İSAM Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, Prof. Dr. İskender Pala, Ahmet Taşgetiren, Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan, Prof. Dr. Mustafa Uzun, Yrd. Doç. Dr. Kâmil Yaşaroğlu, Hasan Karaca gibi isimler katılmıştır.
Çalıştayda hutbe okulu eğitim programının süresi, müfredatı ve eğitimi verecek uzmanların kimler olabileceği gibi konular gündeme gelmiştir. Toplantıda dile getirilen görüş ve öneriler doğrultusunda önümüzdeki günlerde söz konusu eğitim programının yol haritası belirlenecektir.