Detayı

22.05.2015

ANKARA

​

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Cami Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından cami hizmetlerinin geliştirilmesi, bu hizmetleri yürüten görevlilerimizin mesleki ve kişisel yeterliklerinin artırılması amacıyla üniversite camilerinde görev yapan personele yönelik 20-21 Mayıs 2015 tarihlerinde seminer düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kâmil YILMAZ'ın açılış konuşmasıyla başlayan seminere, 47 farklı ilden üniversite camilerinde görev yapan 52 personel katıldı.

Seminer kapsamında, "Güncel Dini Meseleleri Aydınlatmada Sahih Bilginin Önemi" "Üniversite Ortamında Temsil, Vaaz ve İrşat", "Gençlik Dönemi Dini Krizler ve Din Eğitimi", "Gençlerle İletişim", "Mekân ve İmkân Açısından Üniversitede Din Hizmeti", "Modern Dönem Zararlı Düşünce ve Akımlara Karşı Rehberlik Yöntemi" konulu seminerler alanında uzman eğitimciler tarafından verildi. Ayrıca "Üniversite Camilerinden Beklentiler ve Örnek Cami Hizmeti Uygulamaları" konulu oturumda örnek projelerin sunumu gerçekleştirildi.

Seminer, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ'in katılımcıları kabulünün akabinde, sonuç ve değerlendirme oturumuyla sona erdi