Detayı

16.06.2015

ANKARA

​

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hutbe hizmetlerinin etkinlik ve verimliliğinin artırılması amacıyla Ankara il müftülüğünde değişik ünvanlarda görev yapan görevlilerimize yönelik olarak "Hutbe Okulu Programı" düzenlendi. Birinci aşaması 16 Mart - 02 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılan programın ilk bölümünde, dini metinlerin yorumlanmasında takip edilecek usuller, hutbe yazımında ayet ve hadislerden, menkıbe ve şiirlerden yararlanma yolları, kaynak kullanımı, dini iletişim, toplum ve insan psikolojisi konularında alanın uzmanı akademisyenlerce seminerler verildi. 11 Mayıs - 08 Haziran 2015 tarihleri arasında düzenlenen "Hutbe Yazımı Atölye Çalışması" nda ise hutbe yazma süreçleri, hutbede dil ve gerçeklik, din dili, metin analizi gibi konular işlenerek katılımcıların hutbe yazma uygulamaları değerlendirildi.

Seminerlerin sonunda 08 Haziran 2015 Pazartesi günü kapanış programı yapıldı.  Kapanış programına; Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar YİĞİT, Ankara Müftüsü Prof. Dr. Mefail HIZLI, İrşat Hizmetleri Daire Başkanı Hüseyin HAZIRLAR,           Diyanet İşleri Uzmanı Dr. Ahmet ÇEKİN katılarak başarılı olan kursiyerlere "Hutbe Yazma Okulu" na katılım belgeleri verildi.