Ahmet Yüter

Cami ve Kütüphane İç İçe
Cemaatin katkılarıyla camide bir kütüphane oluşturulmuş, caminin muhtelif yerlerine 40 tane kitaplık yaptırılmıştır. Bu kitaplıklarda 1400 civarında kitap bulunmaktadır. Cami cemaati, kendilerinin okuyup istifade ettikleri kitapları camiye getirerek bu kütüphaneye katkıda bulunmakta, kitap alamayacak durumda olanlar da beğendikleri kitabı emanet alarak, okuduktan sonra cami kütüphanesine iade etmektedir.
İlim Adamları Kürsüde
Her Cuma namazdan önce yapılan vaaz programlarına, farklı ilim dallarında ihtisas yapmış, halk tarafından tanınan ve sevilen ilim adamları davet edilerek, cemaatin kendilerinden istifade etmesi sağlanmaktadır. Bu programlara şimdiye kadar Ahmet Mete Işıkara, Ahmet Yüksel Özemre, Sabahattin Zaim gibi tanınmış isimler katılmışlardır. Bu tip organizasyonlar, cemaat tarafından oldukça olumlu karşılanmakta, bu vesileyle camiye gelenlerin sayısında önemli artışlar olmaktadır.
Yazmayı Seven Bir İmam
Yaptığı çalışmalar çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında çeşitli dergi, gazete ve televizyonlara konuk olan Yüter’in yazarlık yönü de bulunmaktadır. Camide vaaz veren ilim adamı ve sanatçıların konuşmalarının yer aldığı “Aydınlar Geçidi, Aydınlardan Damlalar ve Aydınlar Zirvesi” isimli kitaplarının yanı sıra, “Haberin Var mı (Şiir), Görgü ve Nezaket Kuralları, Gülmeye Hasretim, Çocuk Yetiştirmede Altın Kurallar” gibi eserlerin de aralarında bulunduğu 18 adet kitap çalışması mevcuttur. Son kitabı “Ali Ulvi Kurucu” Nesil Yayınları tarafından basılmıştır.
Görsel-İşitsel Eğitim Metodu
Çinili Camii’nde, gerek haftalık vaaz programlarında, gerek yaz Kur’an kurslarında yapılan eğitimler, teknolojik imkanlar kullanılarak görsel-işitsel materyallerle yapılmaktadır.
Basında Çinili Camii
Çinili Camii’nde yapılan ve ilgiyle takip edilen faaliyetler, gerek yerel basında, gerekse ülke çapında yayın yapan çeşitli basın-yayın organlarında da ele alınmış ve böylece yapılan faaliyetlerin daha geniş bir kitleye duyurulması sağlanmıştır.