Ramazan Hizmetleri

Başkanlığımızca toplumsal duyarlılık oluşturulmak üzere her yıl Ramazan ayı münasebetiyle bir tema belirlenmekte ve bu tema çerçevesinde Ramazan ayı hizmetleri şekillenmektedir. 2012 yılında “Selam” teması işlenmiş 2013 için de “Helal Kazanç-Helal Lokma” konusu belirlenmiştir. Konuyla ilgili afişler bastırılarak 81 il müftülüğüne gönderilmiştir. Diyanet web sitesinde Ramazana özel “Helal Kazanç/Helal Lokma” temalı web sayfası hazırlanmıştır.

Vaaz ve hutbelerde, basılı ve görsel yayınlarda helal kazanç bilincine katkı sağlanmış ve tema etraflıca işlenmiştir. Ceza İnfaz Kurumlarında Ramazan ayıyla ilgili konferanslar düzenlenmiştir.

Suriyeli mültecilere yönelik farkındalık oluşturacak şekilde ilgili müftülüklerimizin Yaz Kur’an Kursları, vaaz-irşat programları, iftar programları ve ziyaretler düzenlemesi sağlanmıştır.

Başkanlığımızca Çankaya 75. Yıl Huzurevinde yaşlılara yönelik, Başkanlık merkezinde engellilere ve şehit-gazi ailelerine yönelik, Ankara Açık Cezaevinde ve Antalya E Tipi Kapalı Cezaevine Bağımlı Açık Cezaevinde hükümlü ve tutuklulara yönelik iftar programları düzenlenmiştir.