Tümü

​ÜNİVERSİTE CAMİ GÖREVLİLERİ SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

test 13.3.2017
Kadınlar Günü’nde “Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın” Konulu Konferans Verildi

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında "Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın" konulu bir konferans düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayıp Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut'un açılış konuşması ile devam eden programda Dr. Hatice Kübra Görmez "Bilgi ve Değer Bağlamında Kadın" konulu bir konferans verdi. Konuşmasında "İnsanlığa karşı işlenen cinayetleri önleyemeyenler kadına şiddeti önleyemezler. Kadının kimliksizleştirilmesi, toplumdan tecrit edilmesi, sanal âlemde ve görsel medyada bir tüketim ve reklam unsuru olarak istismar edilmesi asla kabul edilemez" dedi.

Katılımın yoğun olduğu konferansta, Görmez "Kadınların serencamının yeryüzü ve insanlığın ilk annesi olan Hz. Havva ile başladığını ifade ederek "Kimi zaman muhacir olmuş yollara düşmüş evlatlarıyla, arkasında eş, baba, vatan ve sevgiye dair her şeyi bırakarak… Kimi zaman vatansız kalmayalım diye, ezanlar salalar susmasın diye gencecik fidanlarını toprağa vererek şehit eşi, şehit anası olmak düşmüş payına… Kimi zaman ihanete, istismara, haksızlığa uğramış hem de yakınları tarafından, kimi zaman töreye ve şiddete kurban edilmiş…" diye konuştu.

Başkanlığımız Konferans Salonunda yaklaşık 450 kadının katıldığı program, davetlilere "Aile Olmak " isimli yayınımızın hediye edilmesi ile sona erdi.​​

test 20.2.2017
III. EZAN ÇALIŞTAYI SAMSUN’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

test 13.2.2017