Program Geliştirme Daire Başkanı

​​​​​ osman alpaslan.png
Osman ALPASLAN
Program Geliştirme Daire Başkanı​

• 1979 yılında Yozgat'ın Çekerek ilçesi Tipideresi Köyü'nde doğdu. İlkokulu köyünde okudu. İlkokuldan sonra bir yıl süreyle kıraat eğitimi aldı. 1997 yılında Yozgat İmam-Hatip Lisesi'nden mezun oldu. 2002 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladı. İlahiyat eğitimiyle birlikte hafızlığını bitirdi. 2007 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kelam Bilim Dalı'nda “Fahreddin Razi'ye Göre İlahî Azap" isimli teziyle yüksek lisansını tamamladı. Doktora eğitimini ise Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Kelam Bilim Dalı'nda sürdürmektedir.
  • 2003 yılında Sakarya'nın Hendek ilçesi Bakacak Köyü'nde imam-hatip olarak göreve başladı. Aynı yıl kısa dönem olarak vatani görevini yaptı. 2004-2005 yılları arası Sakarya Hendek Merkez Yeni Camii'nde müezzin kayyım olarak görev yaptı.
  • 2005-2008 yılları arasında İstanbul Pendik Haseki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde ihtisas eğitimi aldı. 2008-2009 yılları arası Pendik Yıldırım Beyazıt Camii'nde imam-hatip olarak görev yaptı.
  • 2009 yılında Tunceli Mazgirt ilçesine vaiz olarak atandı. 2010 yılında eğitim görevlisi olarak atandı. 2010-2013 yılları arasında Trabzon Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde eğitim görevlisi olarak görev yaptı.
  • 2013 yılında Diyanet İşleri Uzmanı olarak atandı.
  • 2013 yılından itibaren Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Program Geliştirme Daire Başkanlığında Diyanet İşleri Uzmanı olarak çalışan Osman ALPASLAN, 15.02.2018 tarihinde Program Geliştirme Daire Başkanlığına tedviren atandı.
  • Evli ve üç çocuk babası olan ALPASLAN Arapça bilmektedir.

Katkı Sağladığı Bazı Çalışmalar:
  • Kur'an-ı Kerim Hizmet İçi Eğitim Programı
  • Sözleşmeli İmam-Hatiplere Yönelik Mesleğe Hazırlık Programı