Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı

b.albayrak-k.jpg

Bünyamin ALBAYRAK

1973 yılında Erzurum/İspir ilçesinde doğdu. İlkokulu İstanbul/Bağcılar'da okudu. Bayrampaşa Müftülüğü Yeşil Camii Kur’an Kursu'nda hafızlığını tamamladı. Ortaokulu Eyüp, liseyi ise Pendik İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1998 de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Askerlik görevini 2000 yılında Donanma Komutanlığında kısa dönem olarak yaptı. 2003 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezi 17. Dönem Müftü ve Vaizlik ihtisas bölümünden mezun oldu.  2006 yılında M.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisansını tamamladı.

Meslek hayatına, 1993 yılında Bahçelievler Müftülüğü Geylani Kur’an Kursu'nda fahri Kur’an kursu öğreticisi olarak başladı. 1997 yılında Sakarya/Pamukova ilçesi Mesruriye Köyü'ne İmam-Hatip olarak atandı. Bir müddet Zeytinburnu Müftülüğü'nde de hizmetine devam eden Albayrak, 05.05.2003 yılında Bolu Eğitim Merkezine (Stajyer) Öğretmen olarak atandı.

Bolu Eğitim Merkezi'nde, Başkanlık personelinin hizmet içi eğitimleri yanında Afganistan, Moğolistan, Bulgaristan, Kazakistan, Tataristan, Gürcistan, Kırım, Kabartay Balkar ülkelerinden gelen mahalli din görevlilerine ders verdi. A.Ü. İlahiyat Fakültesi İle Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında okuyan öğrencilerin derslerine girdi.

Din Eğitimi Dairesince yürütülen eğitim programlarına komisyon üyesi olarak katkı sağlayan Albayrak, 08.06.2009 tarihinde vekâleten 07.12.2009 tarihinde ise asaleten Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezine Müdür olarak atandı.

11 Ocak 2011 tarihinde Program Geliştirme Daire Başkanlığına atandı. 11 Haziran 2014 tarihinde Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı olarak atanan Albayrak halen bu görevi yürütmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.​