Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı

b.albayrak-k.jpg
Bünyamin ALBAYRAK
Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı

1973 yılında Erzurum'da doğdu. İlkokulu Bağcılar'da Ortaokulu Eyüp İHL' de, liseyi ise Pendik İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. Bayrampaşa Müftülüğü Yeşil Camii Kur'an kursunda hafızlığını tamamladı ve geleneksel usullere göre arapça eğitiminden icazet aldı. 1998 yılında M.Ü. İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 2003'de Haseki Eğitim Merkezi 17. Dönem Müftü ve Vaizlik ihtisas kursunu tamamladı.

İŞ DENEYİMİ:

• - 1993 yılında Bahçelievler Müftülüğü Geylani Kur'an kursunda fahri Kur'an kursu öğreticiliği yaptı.
  • - 1997 yılında Sakarya/Pamukova Mesruriye Köyü'ne İmam-Hatip olarak atandı.
  • - Bir müddet Zeytinburnu Müftülüğü'nde de çalışan Albayrak, 05.05.2003 yılında Bolu Eğitim Merkezine Öğretmen olarak atandı. Bolu Eğitim Merkezi'nde, Başkanlık personelinin hizmet içi eğitimleri yanında gönül coğrafyamızdan gelen mahalli din görevlilerine ders verdi. A.Ü. İlahiyat Fakültesi İle Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında okuyan Kırgızistanlı erkek ve kız öğrencilere ders verdi.
  • - Din Eğitimi Dairesince yürütülen eğitim programları, çalıştaylara uzun yıllar komisyon üyesi olarak katkı sağladı.
  • - 08.06.2009 tarihinde vekâleten 07.12.2009 tarihinde ise asaleten Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezine Müdür olarak atandı.
  • - 11 Ocak 2011 tarihinde Program Geliştirme Daire Başkanlığına atandı.
  • - 11 Haziran 2014 tarihinde ise Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı atandı.

Halen bu görevi yürütmekte olan Albayrak, evli ve üç çocuk babasıdır. ​

Telefon: 0312 295 81 02 - 295 81 05