Yaz Ku'ran Kursları

YAZ KUR’AN KURSLARI

Yaz Kur'an kursları, öğrencilere yönelik olarak 'Kur'an-ı Kerim'i ve mealini öğrenebilmeleri, dini bilgilerini geliştirebilmeleri amacıyla' yaz aylarında camiler, Kur'an kursları ve belirlenen diğer mekanlarda açılan 2 ay süreli kurslardır. Bu kurslara kayıtlar, ilk ve orta öğretim kurumlarının yıl sonu tatiline girdiği ilk hafta yapılır, ikinci haftadan itibaren de öğretime başlanır.

Başkanlığımız, uzun yıllardan beri devam eden Yaz Kur'an Kurslarında 2005 yılından itibaren yeniden yapılandırma çalışmalarına başlamıştır. Bu bağlamda;

a)    Belirlenen ilke ve hedefleri doğrultusunda yeni bir eğitim anlayışı benimsenmiştir.

b)      Yaz Kur'an kurslarına devam eden öğrencilerin eğitim ihtiyaçları, eğitimin süresi, öğrenci velilerinin tatil programları, eğitimin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi vb. etkenler dikkate alınarak yaz Kur'an kurslarında 'kurlu sistem'e devam edilmektedir.

c)       Kur sisteminin uygulanabilirliğini sağlamak amacıyla yaz Kur'an kurslarında 'dönem esası' benimsenmiş ve kurslar üçer haftalık üç dönem halinde düzenlenmektedir.

d)    Yaz Kur'an kurslarında görev alacak personelin tamamı, 2005 yılından itibaren her yıl haziran ayında mahallinde bir hafta süreli hizmet içi eğitim seminerine alınmaktadır.

e)    Bu çerçevede, taşra teşkilatında görev yapan tüm personele yönelik bizzat sayın Diyanet İşleri Başkanımızın katılımıyla canlı yayınla uzaktan eğitim programı gerçekleştirilmektedir.

f)    'Dinimizi Öğreniyoruz 1-2-3' öğrenci kitabı, program çerçevesindenın her yıl ücretsiz olarak   dağıtılmaktadır.

g)     2013 yılında yaz Kur’an kurslarındaki eğitim öğretim faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla İl/İlçe müftülüklerimize ücretsiz olarak 122.000 adet Âlim Çocuk 3.0 CD’i gönderilmiştir.
h)     Yaz kursları etkinlik ve materyallerini içeren http://kurs.diyanet.gov.tr adresli bir web sitesi oluşturulmuştur.
ı)      Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzalanan protokolle yaz Kur’an kursuna gelen öğrenciler protokol kapsamındaki spor faaliyetlerinden ücretsiz faydalanmıştır.
i)      29 Haziran 2013 tarihinde 3.000 çocuk, öğretici ve velilerin katılımıyla Ankara Kocatepe Camii’nde “Yaz Kur’an Kursu Açılış Programı” gerçekleştirilmiştir.

​​​