Hafızlık Tespit Sınavı ve Yarışmalar

KUR’AN-I KERİM’İ YÜZÜNDEN GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Kur’an kurslarına katılımı arttırmak, Kur’an kurslarımızın tanıtımını yapmak ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okumayı teşvik etmek amacıyla Başkanlığımıza bağlı Kur’an kurslarında okuyan kız-erkek öğrenciler arasında, 2005 yılından itibaren her yıl düzenli olarak her eğitim-öğretim yılında, kurslarımıza yeni kayıt yaptıran öğrenciler arasında Diyanet İşleri Başkanlığınca ayrı ayrı (erkek-kız) II kategoride “Yüzünden Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” yapılmaktadır.

Söz konusu Yarışma için; Başkanlığımıza bağlı Kur’an kurslarına yeni kayıt yaptıran öğrenciler arasından Kur’an kursu birincisi seçilerek il-ilçe müftülüklerine bildirilir. İl-ilçe müftülükleri komisyon oluşturarak ilçe birincileri arasından, o ilin birincisini seçerler. İl birincileri de Başkanlıkça oluşturulan komisyon tarafından belirtilen tarihte 16 bölgede, bölge birincisi olmak için yarışırlar. Bölge birincisi olan öğrencilerimiz Başkanlıkça belirlenen tarihte merkez konferans salonunda ilk 7 (yedi) için yarışırlar. Başkanlıkça yapılan ön elemeden sonra ilk 7 (yedi)’ye kalan öğrenciler arasında, belirtilen ilde Türkiye Finali yapılarak 1. , 2. , 3. ler belirlenir.

2014 yılı Türkiye Finali sonucunda birinci olan öğrenciye Başkalıkça 5 adet, ikinci olan öğrenciye 3 adet, üçüncü olan öğrenciye 3 adet ve diğer öğrencilere ise 2’şer adet Cumhuriyet Altını hediye edilmiştir.

HAFIZLIK YARIŞMASI

Kur'an kurslarımızda ve dışarıdan kendi imkânlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlarımıza yönelik olarak Başkanlığımızca, Hafızlık Tespit Sınavı yapılmaktadır.
Haziran ayında bölge merkezlerinde yapılan hafızlık tespit sınavlarında bölge birincisi seçilen kız-erkek hafız öğrenciler kendi kategorilerinde, Başkanlıkça belirlenen tarihte, merkez konferans salonunda ön elemeye tabi tutulmakta ve burada bölge birincileri arasından her iki kategoride ilk 7 kişi belirlenmektedir.

İlk 7’ ye kalan öğrenciler arasında ise  Türkiye Finali yapılarak 1., 2.ve 3.’ler, belirlenmektedir.

2014 yılı Türkiye Finalinde;

1.olan Öğrencimize 10 adet Cumhuriyet Altını
2. olan Öğrencimize 8 adet Cumhuriyet Altını
3. olan Öğrencimize 6 adet Cumhuriyet Altını
4., 5., 6. ve 7. Olan öğrencilerimize ise 3’er adet Cumhuriyet Altını verilmektedir.

Aynı zamanda Finale kalan 7 öğrencimize örgün öğretime devam etmeleri halinde Türkiye Diyanet Vakfı tarafından burs verilmektedir.
Dereceye giren bu öğrencilerimiz Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün koordinesinde Uluslararası Hafızlık Yarışmalarında Ülkemizi temsil etmektedirler.

EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
HAFIZLIK VE KURAN-I KERİMİ YÜZÜNDEN GÜZEL OKUMA FİNAL YARIŞMALARI YAPILDIĞI İLLER
YIL
HAFIZLIK YARIŞMASI