Detay

4-5 Mart 2017 Tarihlerinde Osmaniye ve Hatay İl Müftülüğü Brifingli Çalışma Toplantıları Yapıldı

14.3.2017

BAŞKANLIK

​Haber

Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez-Taşra buluşmaları kapsamında İl Müftülükleri tarafından yürütülen faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulunmak, değerlendirmeler yapmak ve kararlar almak maksadıyla düzenlenen İl Müftülükleri Brifingli Çalışma Toplantısının 51 ve 52'ncisi Osmaniye ve Hatay’da gerçekleştirildi.

Toplantıya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr.Mehmet Emin Özafşar, Ankara’da gerçekleştirilen “GÖÇ’erken” belgeselinin galası sebebiyle katılamadı. Bu sebeple İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr. Ali Erbaş, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Dursun Aygün, Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Vekili İsmail Palakoğlu, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Zeki Sayar, Atama 1 Daire Başkanı Recep Sönmez, Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman Han, Müslüman Ülkeler ve Topluluklar Daire Başkanı Erdal Atalay, Basılı Yayınlar Daire Başkanı Yunus Akkaya, Bütçe ve Performans Daire Başkanı Nevzat Birlikci, Diyanet İşleri Uzman Yardımcısı Yusuf Tunç ve Musahhih Ahmet Arslan’ın yanı sıra Osmaniye ve Hatay İl Müftüleri, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ile şube müdürü, vaiz, cezaevi vaizi, murakıp, din hizmetleri uzmanı, şef, Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin kayyımlardan temsilciler katıldı.

4-5 Mart 2017 tarihlerinde 2 gün süren ve 8 oturumdan oluşan brifingli çalışma toplantısı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Cumartesi günü Osmaniye İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu, Pazar günü Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu’nun müftülük-personel ilişkileri, halkla ilişkiler, diğer kurumlarla ilişkiler, faaliyetler, projeler, ihtiyaçlar, sorunlar ve çözüm önerileri konularındaki sunumlarının ardından İnsan Kaynakları Genel Müdürü Osman Tıraşçı program akışı ve Başkanlığımızın hizmet alanları hakkında açıklamalarda bulundu. Değişen Dünya perspektifinde hizmet çeşitliliğimizin değiştiğini, hizmet edecek insan kaynağımızın değiştiğini, Ülkemizin adeta kılcal damarlarına kadar inen, en küçük yerleşim yerleri dahil her bir köyde, her bir mezrada temsilcisi bulunan bir kurum olduğumuzu, bu sebeple Başkanlığımızın statik bir mantıkla yönetilemeyeceğini ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın misyon ve vizyonu hakkında açıklamalarda bulunan Tıraşçı, her insana bir değer olduğunu göstermek ve onlara dokunmak bizim temel görevimizdir, dedi. Toplantıya katılan her personele söz hakkı verildi.​

​​​​​​