Kurul Başkanı

sahin.jpg

Hafız  Osman ŞAHİN

1967 yılında Artvin’in Şavşat ilçesi Meydancık köyünde dünyaya gelen Şahin, ilkokulu köyünde tamamladı. Hafızlığı din görevlisi olan babasından yapan Şahin, 1985 yılında İstanbul İmam-Hatip Lisesini, 1991’de de Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir Ana Bilim dalında Yüksek Lisans yapan ve İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimlerinde Kıraat alanında doktora çalışmasını sürdüren Şahin, 1987-1993 yılları arasında Beyazıt Camii imamları Reisül Kurra Abdurrahman Gürses ve İsmail Biçer Hocalardan özel olarak tashih-i huruf ve aşere takrib okuyup icazet aldı. Fakülte yıllarında Fatih Camii’nde Emin Saraç Hoca’nın ders halkasına katılıp Tefsir, Hadis ve Fıkıh dersleri aldı. Ülkemizi uluslararası Kur’an-ı Kerim yarışmalarında Suudi Arabistan, Katar, Filistin, Bulgaristan, Bosna-Hersek ve Moskova’da yarışmacı ve jüri üyesi olarak temsil etti. İstanbul’un muhtelif camilerinde imam-hatip olarak çalıştıktan sonra, 1996-2013 yılları arasında 17 yıl İstanbul Fatih Camii İmam-Hatibi olarak görev yaptı. Cami görevinin yanında resmi ve özel olarak tashih-i huruf ve kıraat dersleri vererek talebe yetiştirdi. 18.04.2013 tarihinde Başkanlık Müşaviri olarak atandı. 25.11.2013 tarihinde Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığına vekâleten atanan Şahin, evli ve 2 çocuk babasıdır. Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığını 25.11.2013 tarihinden bu yana vekâleten yürüten Hafız Osman Şahin, 03.03.2014 tarihinde bu göreve asaleten atandı.