Dr. Muzaffer ŞAHİN

Adsız.jpg
Dr. Muzaffer ŞAHİN

04.12.2003–17/04/2007

1950 yılında Bayburt’un Karşıgeçit Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu doğduğu köyde bitirdi. Küçük yaşta Kur’an-ı Kerim öğrendi. Köy imamı Mehmet Yeni Efendi’den iki yıl süreyle Sarf-Nahiv okudu. Tahsilini devam ettirmek üzere 1964 yılında Bayburt’a gitti. Burada İlçe Vaizi Ömer Karakuş’tan bir yıl Arapça okuduktan sonra 1965 yılında Erzurum Vaizliğine naklen atanan hocasıyla birlikte bu şehre gitti. Erzurum’da Kurşunlu Camii Medreseleri’nde altı sene aynı hocadan Arapça, fıkıh, tefsir, hadis okuyarak icazetname aldı. Bu arada, ayrıca yörenin ileri gelen alimlerinden olan Hacı Osman Bektaş Hoca Efendi’nin derslerini takip etti. Bir taraftan klasik dinî eğitimini sürdürürken, diğer taraftan, dışarıdan bitirme programına katılarak 1973’de Erzurum İmam-Hatip Okulu’ndan mezun oldu.

Askerlik görevinden sonra 1975 yılında Bayburt Merkez Güvercindere Köyü Camii imam-hatipliğine atandı. Bu görevinde iken Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü’ne devam ederek 1982 yılında mezun oldu. 1983 yılında Muş-Bulanık ilçesine Müftü olarak naklen atandı. Aynı yıl, İstanbul Haseki Eğitim Merkezi’nde başladığı IV. Dönem Müftü ve Vaizler İhtisas Kursu’nu dereceye girerek tamamladıktan sonra, 1986 yılında Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı olarak naklen atandı. Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku Anabilim Dalı’nda, “İslam Hukukunda Borcun Nakli” adlı tezi ile yüksek lisansını, 1991 yılında; başladığı “İslam Hukukunda Sebepsiz Zenginleşme” adlı tezi ile de doktora çalışmasını 2000 yılında tamamladı. 24.04.2001 tarihinde Kurul Üyeliğine, 04.12.2003 tarihinde de Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanlığına seçildi. 17/04/2007 tarihinde Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği görevine başlamak üzere Kurul’dan ayrıldı.

​​​