Mehmet Şemsettin ÜNAL

Mehmet Şemsettin ÜNAL.jpg
Mehmet Şemsettin ÜNAL​
Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı

02.01.1957' de Ordu ili, Fatsa ilçesi, Buhari köyünde dünyaya geldi. İlk Okul tahsilini köyünde tamamladı. İmam Hatip Lisesinin orta kısmını Ordu'da, lise kısmını ise Trabzon İmam Hatip Lisesinde bitirdi.(1974-1975). Aynı yıl İzmir Kemalpaşa Yeni Kuru Dere köyünde İmam Hatip olarak göreve başladı.

1975-1976 öğretim yükseköğrenimine başladığı Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü'nden 1978-1979 öğretim yılında mezun oldu.

1979 yılında Kars (Iğdır)-Tuzluca müftülüğüne atandı. Müteakiben 1980 yılında Antalya-Finike müftülüğünde bulundu.

15 Aralık 1980-15 Şubat 1983 yılları arasında İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde 3. Dönem Müftü ve Vaizler İhtisas Kursunu bitirdi.

Müteakiben Başkanlığımız Bolu Eğitim Merkezinde Eğitim Merkezi Öğretmeni olarak göreve başladı. Askerliğini kısa dönem er olarak Tokat'ta yaptı.

!5 Aralık 1986-15 Aralık 1990 yılları arasında T.C. Viyana Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği nezdinde Sosyal Yardımcılık görevinde bulundu.

15 Aralık 1990 tarihinde Bolu Eğitim Merkezinde ikinci defa öğretmen olarak göreve başladı.

1993-2001 yılları arasında Kırgızistan Cumhuriyeti, Oş Devlet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin Bolu Eğitim Merkezinde sürdürülen eğitimleri sürecinde görev aldı.

Görev süresi boyunca Hollanda, Almanya ve Yunanistan'da kısa dönem yurtdışı görevlerinde bulundu. Ayıca Diyanet İşleri Başkanlığımızın Hac Organizasyonunda tercümanlık v.b.  görevlerde bulundu.

Değişik tarihlerde yurtdışına gönderilen din görevlilerinin Fransızca derslerine girdi.

2001 yılında Başkanlık merkezde açılan D.K.D kursuna katıldı.

15 Eylül 2001'de Başkanlığımız Din İşleri Yüksek Kurulunda Kurul Uzmanı olarak görev aldı.

2002 yılında yine Başkanlık merkezinde açılan, altı ay süreli Farsça kursunu tamamladı. Yurtiçinde çeşitli eğitim merkezlerinde geçici görevle derslere girdi.

15 Eylül 2005- 15 Eylül 2009 yılları arasında T.C. Bişkek Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri olarak Kırgızistan'da görev yaptı. Anılan ülkede din hizmetleri ve din eğitimi ile ilgili çalışmalarda bulundu. Müteakiben Din İşleri Yüksek Kurulunda Kurul Uzmanı olarak ikinci defa göreve başladı.

Çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlamış yazıları ve makaleleri bulunmaktadır.

Arapça, Fransızca ve orta derecede Farsça bilen M. Şemsettin ÜNAL evli olup üç çocuğu vardır.