Rüstem BEŞLER

Vahdi BOYDAŞ.jpg

Rüstem BEŞLER

Din İşleri Yüksek Kurulu  Uzmanı

1955 yılı Aralık ayında  Ankara- Kızılcahamam- Bağören Köyünde doğdu. İlkokulu  ve İmam Hatip Lisesini Ankara'da 1974 yılında bitirdi.Bu yıllarda  yaz tatillerinde Yeniçağa Kur'an Kursu'nda  3 yıl süre ile Kuran ve Arapça dersleri aldı. Kuran-ı Kerim hocasının olmadığı dönemlerde talim derslerinde hocasına vekalet etti. İmam Hatip yıllarında Kuran okuma yarışmalarında 1. lik ödülü aldı. O yıllarda klasik Arapça okudu. Mezuniyetini takip eden ay da İmam- hatiplik sınavına girerek, yüzlerce yarışmacı arasından 1. olarak Ankara il merkezinde imam hatipliğe hak  kazandı. 1976 yılında Kayseri İslam Enstitüsüne ön kayıt yaptırarak mesleki giriş sınavında derece yaparak okula kayıt yaptırdı. Almanca yabancı dil olmadığı gerekçesiyle kaydını Konya'ya kaydırdı. 1980 yılında "İslam Dini ve Esasları"  bölümünden mezun oldu.

Aynı yıl, Haseki Eğitim Merkezi 3.dönem kursiyeri olarak mesleki ihtisas çalışması yaptı. 1983 yılı başında bu eğitimi tamamlayıp Çorum İli merkez vaizliğine atandı. Askerliğini kısa dönem olarak bu yıl içinde ifa etti. Ocak 1985 de Özel yetenek sınavından geçerek Din İşleri Yüksek Kuruluna Uzman olarak atandı. O dönemde sıkça uygulanan "irşat programları" nda aktif görev aldı. 1986 yılında 9 ay süren "İngilizce  Yabancı Dil Kursu" na katıldı. Başarıyla tamamladı. Kurs bitimi açılan sınavlara başvurarak 1987 yılında Din Hizmetleri Müşavirliğini tedviren Sosyal Yardımcı olarak Kopenhag Büyükelçiliği'ne atandı. İrşad faaliyetlerine ağırlık verdi. İskandinavya ülkelerinde ev, kahvehane ve lokalleri gece gündüz dolaşarak T.C. vatandaşlarının dernek veya  vakıf çatısı altında örgütlenmeleri ve dayanışma içinde yaşamaları için gayret gösterdi. "Sigara Parasına Cami Edinelim" sloganıyla çok sayıda cemiyetin cami ve müştemilatına kavuşmasına önderlik etti.   Ekim 1991 yılında kurul uzmanı olarakYurtiçi görevine dönüş yaptı.

1998 yılında Sidney Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşeliğine atanan Rüstem BEŞLER 2002 yılında bu görevini tamamladı ve yurtiçi görevine vaiz olarak dönüş yaptı. 9 ay sonra tekrar Kurul Uzmanı olarak merkeze tayin edildi. Halen bu görevi devam etmektedir.

Evlidir ve altı çocuk babasıdır.