Detayı

12.03.2018

Diyanet İşleri Başkanlığı

​

Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK, Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Van Merkez İmam-Hatip Lisesinin konferans salonunda “Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın"  temalı konferans verdi.

Konferansta  farklı coğrafyalarda yaşanan kadın dramlarına dikkat çeken Albayrak, bugün kadın hakları diye konuşanlar Irak'ta Birleşmiş Milletler kayıtlarına göre işgalci askerler 15 bin kadının namusunu kirletmiştir. Kadın Hakları savunucuları buyursun bunu konuşsun. 1993'te Bosna Hersek'te binlerce hanım kardeşimizin iffeti ayaklar altına alındı. Bu olaylar medenî denilen Avrupa'nın göbeğinde yaşandı. Demek ki batıda medeniyet yoksa Batı medeniyeti ifadesini kullanmayalım.

Bizler asla ve kat'a kadının varlığını ve değerini batı endeksli konuşmamalıyız. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) 1400 yıl önce “Cennet annelerin ayakları altındadır" buyurmuştur.

Programa Van İl Müftüsü Vekili Sebahattin KESTİ, Van Abdulhakim-i Arvasi Eğitim Merkezi Müdürü, Eğitim görevlileri, İlçe Müftüleri, Vaizler, Kur'an Kursu öğreticileri, Din görevlileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin ALBAYRAK, Van Abdulhakim-i Arvasi Eğitim Merkezini ziyareti ile programını sonlandırdı.