Mehmet Fatih İLDEŞ​

Mehmet Fatih İLDEŞ.jpg

Mehmet Fatih İLDEŞ
Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı

Samsun-Ladik kütüğüne kayıtlı İLDEŞ, 1983 yılında Kırıkkale-Delice ilçesinde dünyayı teşrif etti. İlköğretimini aynı ilçede tamamladıktan sonra Ankara-Çubuk Gökçedere Kur'an kursunda hıfzını ikmâl etti. İmam-Hatip lisesinin orta kısmını Mamak, lise kısmını Hacıbayram İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. 2005 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde lisansını, 2008 yılında Tefsir Kürsüsü'nde yüksek lisansını tamamladı. İmam-Hatip ve lisans yıllarında Kur'an-ı Kerim ve Arapça alanlarında özel dersler aldı. 2004 yılında Ankara-Keçiören Kuyubaşı camiinde vekil İmam-Hatip olarak göreve başlayıp, 2007 yılında Çankırı-Merkez Dedeler Köprüsü camiine atandı. 2012 yılında İstanbul-Pendik Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nden mezun olup, Ankara Cezaevi Vaizliğine başladı. 2013 yılında, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcılığına ve  05.06.2017 tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanlığı görevine atanan İLDEŞ, Doktora eğitimine devam etmekte olup, Arapça ve İngilizce bilen, evli ve iki çocuk babasıdır.

UZMANLIK TEZİ

"TÜRK MEDENİ HUKUKUNDA BOŞANMADA KADINA TANINAN MALİ HAKLAR (NAFAKA VE TAZMİNAT)'IN İSLAM HUKUKU AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ"