Mustafa GÜVENÇ

Mustafa GÜVENÇ.jpg

Mustafa GÜVENÇ
Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı

​1983 yılında İstanbul Pendik'te doğdu. Hafızlık eğitimini 1996 yılında İstanbul Maltepe Küçükyalı Emek Kur'an Kursu'nda tamamladı. 2005 yılında Ankara Keçiören Esertepe Serumardı Yeşil Camii'nde İmam Hatip olarak göreve başladı. 2009 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. 2014 yılında İstanbul Haseki Dînî Yüksek İhtisas Merkezi'nden 25. Dönem mezunu oldu. Mezuniyet sonrası Ankara Ayaş İlçe Müftülüğü'ne Vaiz olarak atandı. 2015 yılı Ocak ayında Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezi'ne Eğitim Görevlisi olarak tayin oldu. 2015 yılı Temmuz ayında Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcılığı görevine başladı. Halen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Temel İslâm Bilimleri Tefsir Anabilim Dalında doktora eğitimine devam eden Güvenç evli ve iki çocuk babasıdır.