Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanlığı

Mustafa BÜLBÜL.bmp

Mustafa BÜLBÜL

1975 Yılında Mersin'in Erdemli  ilçesinde  doğdu. 1989'da Göksu Kur'an Kursu'nda hafızlığını tamamladı. 1993 İstanbul İ.H.Lisesi, 1999'da Uludağ İlahiyat'ı bitirdi. 2003'te Y. Lisansını tamamladı. 1997 yılında İmam Hatip olarak başladığı görevi 2004'den itibaren vaiz ünvanı ile devam etti.  2006-2011 yılları arasında Almanya'da din görevlisi iken, 2007-2009 tarihlerinde Almanya Helmut Schmit Üniversitesi'nde “Almanya'ya Evlilik yoluyla gelenlerin yaşadıkları Psiko-sosyal sorunlar" adıyla doktora çalışmasında bulundu. 2007-2008 yıllarında Heidelberg Üniversitesi İslam Wissenschaft bölümü ve Berlin Freie Üniversitesi Eğitim Bilimlerinde doktora derslerine katıldı. 2012'den itibaren Bursa ve farklı illerde fabrika, okul ve salonlarda geniş kitlelere “iş ahlakı, helal gıda ve gençlik çalışmaları" üzerine seminerler verdi. 2014 Tarihinde “Gençlerin Milli ve Manevi Yönden Desteklenmesi" isimli projeyi koordine etmiş,  proje Kalkınma Bakanlığı tarafından 1 milyon 65 bin liralık hibe desteği ile karşılık bulmuş ve  24 aylık sürede başarıyla bitirilmiştir. 2016 tarihinden itibaren Bursa UİP koordinatörlüğünü yaptı. Doktorlar, din görevlileri, gençler, köyler ve yurtdışında yaşayanlar üzerine anketli alan araştırmaları yapmıştır. 1998'den itibaren yerel radyo ve televizyonlar, ulusal ve uluslararası pek çok görsel ve yazılı basında farklı konularda çalışmaları yer aldı. Bursa'dan binden fazla gencin Bursa ve farklı illerdeki kamplarını organize etti. Gençlerde din ve tarih bilincini geliştirmeye yönelik Çanakkale, İstanbul ve Bilecik İllerine yüze yakın, Bursa'nın tarihi yerleri için onlarca gezi organizesini gerçekleştirdi.  2016-2017 yılları arasında nüfusu en kalabalık olan 5 büyük ilçede 16 lokasyonda spor salonları açılmış, karate ve teakwando branşlarında 13 antrenör 700 gençle camiler bünyesinde açılan salonlarda çalışmalar yapılmaktadır. Bu salonlardan 2017 yılı içinde teakwando branşında Türkiye 1.'si, Balkan 3.'sü, Avrupa 2. Ve 3.'sü, Güney Kore'de yapılan Dünya şampiyonasında 57 kiloda Dünya 2.'si  çıkarıldı. Yayınlanmış olan 3 kitap çalışması mevcuttur. U.Ü. İlahiyat Fakültesi'nde İslam Hukukundan doktora çalışmasına devam etmektedir. 16 Şubat 2018 tarihinde Bursa İl Müftülüğü'nde uzman vaiz iken Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanlığı'na atanmıştır.

Mustafa Bülbül, evli ve iki çocuk babası olup Arapça, İngilizce ve Almanca bilmektedir. ​