Engellilere İftar Yemeği

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Engelli Vatandaşlarla İftar  Açtı.

Kalabalık bir katılımla gerçekleşen iftar programında Diyanet İşleri Başkanı Görmez şöyle konuştu;
“Siz aynı zamanda bizim toplum olarak oluşturduğumuz zorlukları yenerek bize geliyorsunuz. Biz size engeller oluşturuyoruz. Siz buna rağmen bu engelleri aşıyorsunuz ve bize geliyorsunuz. Bu sebeple ben hepinize teşekkür ediyorum.”
Davetlilere işaret diliyle tercüme yapan kişiyi gösteren Diyanet İşleri Başkan Görmez,  “Konuşma engelli bir insanın kendisini ifade etmesi için yardımcı olmanız sadakadır” Hadisine atıfta bulunarak, Allah’a karşı, insanın kendisine karşı ve topluma karşı sadakatini gösteren her türlü davranışın sadaka olduğunu dile getirdi.
“Sen ne suç işledin ki Allah size engelli bir çocuk verdi” anlayışının bir cahiliye alışkanlığı olduğunu vurgulayan Diyanet işleri Başkanı Görmez konuşmasına şöyle devam etti;
“Böyle bir anlayış tamamen cahiliye anlayışıdır. İslam’ın tamamen reddettiği bir anlayıştır. Eğer Allah’ın, bizi imtihan etmek için bize verdiği herhangi bir engeli Allah’ın cezası gibi göstermek, İslam’la bağdaşır hiçbir tarafı yoktur. Bunu topluma anlatmak için bize çok büyük görevler düşüyor. Bizim sizin önünüze koyduğumuz her engele sizin sabrınızın Eyüp Sabrı gibi sizi cennete götüren büyük bir davranış olduğunu büyük bir iyilik olduğunu anlatmamız gerekir.”
DSC_0007.jpg
DSC_0032.jpg

Camiler inşa edilirken engellilerin dikkate alınmadığına da değinen Diyanet işleri Başkanı Görmez, “Biz camilerimizi dahi size göre ayarlayamadık. Şimdi başta Kocatepe olmak üzere Türkiye’deki bazı camileri bu açıdan gözden geçiriyoruz. Yeni yapılan camilerin öncelikli olarak engelli kardeşlerimizin varlığını dikkate alarak her türlü kolaylığı sağlayacak imkânlarla donatılması için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyoruz. Bu noktada toplumsal bilinç oluşturmamız gerekiyor” diye konuştu.
İftara Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar Yiğit, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Kenan Bozgeyik, CHP'nin engelli İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, SHÇEK Genel Müdür Vekili Abdülkadir Kaya, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı. İftarın ardından yemeğe katılan engelli vatandaşlara Kur’an’ı Kerim, cd ve dini kitapçıklar hediye edildi.