Detayı

İzmir'de Hutbe Okulu Programı Başladı

13.11.2015

Ankara

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hutbe hizmetlerinin etkinlik ve verimliliğinin artırılması amacıyla İstanbul ve Ankara'dan

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hutbe hizmetlerinin etkinlik ve verimliliğinin artırılması amacıyla İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir'de "Hutbe Okulu Programı" düzenlendi. İzmir ve Manisa Müftülüklerine bağlı 24 personelin katıldığı program 9 -26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. 9 Kasım 2015 tarihinde İzmir Karabağlar "Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde başlayan programın açılışına Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit ile İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu ve Manisa İl Müftüsü Sinan CİHAN katıldı.

Programın birinci aşamasında; dini metinlerin yorumlanmasında takip edilecek usuller, hutbe yazımında ayet ve hadislerden, menkıbe ve şiirlerden yararlanma yolları, kaynak kullanımı, dini iletişim, toplum ve insan psikolojisi, hutbe yazma süreçleri, hutbede dil ve gerçeklik, din dili, metin analizi gibi konular akademisyenler ve konunun uzmanları tarafından işlenerek katılımcıların hutbe yazma uygulamaları değerlendirilecektir.

Programın bitimini müteakip yapılacak değerlendirmeden sonra ikinci aşama olan  "Hutbe Yazımı Atölye Çalışması" na geçilecektir.