Detayı

Cami merkezli gençlik hizmetleri çalıştayı

2.12.2016

Dİn Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Cami Merkezli Gençlik Hizmetleri Çalıştayı Yapıldı​

Diyanet İşleri Başkanlığımız, camiyi hayatın merkezine taşımak, yaşayan cami modelini yaygınlaştırmak ve toplumun farklı kesimlerinin, caminin manevi atmosferinden ve camilerde yürütülen din hizmetlerinden daha fazla istifade etmelerini sağlamak amacıyla bir dizi projeyi hayata geçirmiştir. Bu kapsamda 2014 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması "Cami ve Gençlik" olarak belirlenmiş, gençlere gereken ilgi ve önemin gösterilmesi, gençlerin cami ile buluşup ibadetlere katılımının sağlanması amacıyla camilerde gençlik grupları oluşturulması ön görülmüştür.

Söz konusu cami gençlik gruplarının çalışma usul ve esaslarının belirlenmesi, yeniden yapılanması ve geliştirilmesi amacıyla 23 Kasım 2016 Çarşamba günü Başkanlığımız Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde  "Cami Merkezli Gençlik Hizmetleri Çalıştayı" gerçekleştirilmiştir.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz ÜNAL ve Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar YİĞİT'in açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştaya, Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin ÇELEBİ, Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Abdurrahman HAN, bazı İl ve İlçe Müftülerinin yanı sıra Vaizler ve İmam-Hatipler katıldı.

Çalıştay, cami gençlik grupları konusundaki uygulama örneklerinin sunulmasının ardından yeniden yapılanma ve gelecek perspektifi üzerinde görüş ve önerilerin ele alındığı değerlendirme oturumuyla sona erdi.