Detayı

30.03.2015

Diyanet İşleri Başknalığı

​

Yerli ve yabancı turistlerce gerçekleştirilen cami ziyaretlerinde cami ve camilerde icra edilen din hizmetleriyle ilgili doğru bilgilendirme yapılmasını sağlamak, ziyaretlerde karşılaşılan sorunları tespit etmek ve çözüm yollarını görüşmek amacıyla "Turist Rehberleri Birliği" (TUREB) temsilcileri ile 16.03.2015 Pazartesi günü bir istişare toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahaddin ÇELEBİ başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya TUREB'i temsilen Başkanvekili A.Hakan EĞİNLİOĞLU, Genel Sekreter Nayim YENİCE ve Cami Hizmetleri Daire Başkanlığı personeli katılmıştır.

Toplantıda TUREB'in tanıtımı yapılmış, birliğe bağlı turist rehberlerinin cami ziyaretleri sırasında karşılaştıkları sorunlar ifade edilmiş, turist rehberlerine ve rehberliğine eğitim ve materyal bağlamında sağlanabilecek katkılar ele alınmıştır.

​​​​​​