Detayı

11.05.2015

MARDİN

​

Sevgili Peygamberimiz (s.a.s)'in dünyayı teşriflerinin miladi yıldönümü münasebetiyle her yıl 14-20 Nisan tarihlerinde kutlanan Kutlu Doğum Haftası, "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı" teması çerçevesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen programlar vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla gerçekleştiriliyor.

Bu etkinliklerin önemli bir ayağı olan Kutlu Doğum Sempozyumu, bu yıl "Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Hukuku" başlığıyla 17-19 Nisan tarihleri arasında, geçmişten günümüze pek çok medeniyete ev sahipliği yapan güzide şehrimiz Mardin'de gerçekleştirildi.

17 Nisan 2015 Cuma günü Mardin Müftülüğü Konferans Salonu'nda Saat 10.30'da Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programı, Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Çoşkun'un selamlama konuşması, ardından sırasıyla Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş ve Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak'ın konuşmalarıyla devam etti. Açılış programına farklı çevrelerden kanaat önderlerinin yanı sıra üç büyük semavi dinin mensupları katıldı.. Öğleden sonra ise oturumlara geçildi.

Sekiz oturum olarak gerçekleştirilen ve 44 ilim adamının katıldığı sempozyumda 26 tebliğ sunuldu ve bunların müzakereleri yapıldı. Sempozyum oturum başlıkları ise şöyle oluştu:

Birlikte Yaşama: İlkeler, Teorik ve Kavramsal Çerçeve, İlk Dönem İslam Toplumlarında Birlikte Yaşama Tecrübesi, İslam Tarihinde Birlikte Yaşama Tecrübesi, Birlikte Yaşama Hukuku, Birlikte Yaşamayı Güçleştiren Faktörler-Engeller, Günümüzde Birlikte Yaşama.

Sempozyum tebliğ ve müzakereleri önümüzdeki süreçte kitap halinde basılarak kamuoyunun istifadesine sunulacaktır