Detayı

15.07.2015

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI

​

Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2015 yılı Ramazan ayı "Vakit İyilik Vakti-Bu Ramazan ve Her Zaman" teması çerçevesinde il ve ilçe müftülükleri marifetiyle toplumun çeşitli kesimlerine yönelik "İyilik Sofraları" adıyla iftar programları düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu programlara Başkanlık Merkezden idareci düzeyinde katılımlar sağlandı.

Programın Ankara ayağında; Başkanlık Merkez binasında, Kadın sığınma evlerinde ikamet eden 150 kadın ile çocuk evlerinde ikamet eden 250 çocuğa yönelik iftar programları düzenlendi.

7 Temmuz 2015 tarihinde düzenlenen kadınlara yönelik iftarda DİB Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT, Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser USTAOĞLU ve Hatice GÖRMEZ birer konuşma yaptı.

Diyanetin iyilik konulu sinevizyon ve kısa filmlerinin gösterildiği programda mini bir Tasavvuf Musikisi konseri de icra edildi.

12 Temmuz 2015 tarihinde düzenlenen çocuk iftarında, Başkent Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İKİLER ve ekibi hazırladıkları Karagöz-Hacivat, Meddah ve kukla gösterileri ile çocuklardan büyük ilgi gördü. Arkasından sahne alan Çankaya Müftülüğü çocuk Tasavvuf korusu seslendirdikleri ilahilerle misafirlerin beğenisini kazandı.

Program DİB Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide AKBULUT ile ASPB Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal Rehabilitasyon Hizmetleri Daire Başkanı Emin Eraslan konuşmaları ile sona erdi.