Mehmet Akif Paneli

KÜRSÜ’DEKİ ŞAİR: "MEHMET AKİF ERSOY” KONULU PANEL YAPILDI

2011 yılının İstiklal Marşımızın kabul edildiği günün 90. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’un 75. vefat yıldönümü olması ve bu yılın Mehmet Akif Ersoy Yılı olarak ilan edilmesi dolayısıyla Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde İstiklal Şairimizin Milli ve Manevi Kişiliği’nin anlatılıp tanıtılması amacıyla 24 Eylül 2011 Cumartesi saat:14.00’da Ankara Kocatepe Camii Konferans Salonunda   “Kürsü’deki Şair: Mehmet Akif Ersoy” konulu panel yapılmıştır.

Panel, İstiklal Marşı’yla başlamış, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Yaşar YİĞİT günün anlam ve önemi hakkında bilgi vermesiyle devam etmiştir. Prof. Dr. Mustafa UZUN yönetimindeki panelde, Prof. Dr. İsmail Lütfü ÇAKAN “Din Hizmetinde Örnek Şahsiyet; Mehmet Âkif”, Prof. Dr. Davut AYDÜZ  “Mehmet Âkif’in Tefsirciliği” ve D. Mehmet DOĞAN “Camideki Şair Mehmet Âkif” konularını işlemişlerdir.

AHM_6743.jpg

AHM_6784.jpg