Eşref Ergün

Külliyeye Dönüşen Bir Mescit
Daha önce çok küçük olan ve az sayıda cemaate hizmet verebilen mescit zamanla; 250 kişi kapasiteli bayanlar bölümüyle birlikte 1500 kişilik bir cami
Kan Bankası Çalışması
Gönüllü olan herkesin kan grupları ve iletişim bilgilerini içeren bir liste oluşturulmuştur. İhtiyaç duyulduğunda uygun kan grubuna sahip kişilerle iletişim kurularak gerekirse hastaneye kadar götürülmüş ve hastaların kan ihtiyacı giderilmeye çalışılmıştır. Bu listede şimdilik 250 kişi kayıtlıdır ve sayı her geçen gün artmaktadır.
İşsizlere İş Bulma Çalışmaları
Çevredeki işsiz insanlarla da iletişime geçilmiş, iş sahibi olmak isteyenler sanayicilerle buluşturulmuş ve bu sayede işsizlik sorununun çözümüne katkı sağlamaya çalışılmıştır. Bu çalışmayla şimdiye kadar 400 kişi iş sahibi olmuştur.
Dargınları Barıştırma Komisyonu
Cami cemaatinden gönüllü insanların oluşturduğu bir komisyonla dargın insanlar arasında arabuluculuk yapılmış ve bu insanlar barıştırılmıştır. Bu çalışma, dargın aileleri barıştırmak için kurulan “Aile Komisyonu” ve tüccarlar arasındaki anlaşmazlıkları çözmek için kurulan “Tüccar Komisyonu”ndan oluşmaktadır.
Sosyal Yardımlaşmayı Teşvik
Cemaatin bilgilenmesini sağlamak amacıyla haftanın 3 günü kurslar düzenlenmiş, fakir ailelere kömür yardımı, evlenecek olanlara eşya yardımı, ihtiyaç sahibi öğrencilere giyim ve kırtasiye yardımı gibi pek çok alanda çalışmalar yapılmıştır.​