İbrahim YILDIRIM

İstanbul Fatih Sümbülefendi Camii
Kültür Merkezi Çalışması
Cami derneği bünyesinde oluşturulan kültür merkezinde yürütülen faaliyetler çerçevesinde, çocuklar ve gençlerin, merkezde bulunan kütüphaneden yararlanmaları sağlanmış, 11 adet internet bağlantılı bilgisayarla, eğitmenler gözetiminde çocuklara çeşitli kurslar verilmiş, ödev ve araştırmalarına destek olunmuş, yine bu merkezde çocuklara yönelik ingilizce ve musiki kursları düzenlenmiş, gezi grupları oluşturularak ülkemizin çeşitli yerlerine geziler düzenlenmiştir.
Ailelere Yönelik Çalışmalar
Ailelere yönelik çalışmalar kapsamında, dileyen herkesin iştirak edebileceği “Aile İçi İletişim” konulu seminerler ve “Sen de Yazar Olabilirsin” adı altında yazarlık kursu düzenlenmiştir.
Tanınmış Simaları Cemaatle Buluşturma
Özellikle Cuma günlerinde, halk tarafından tanınan ve sevilen ilim adamı, yazar ve sanatçılar camiye davet edilerek cemaatin kendilerinden faydalanmalarını sağlanmıştır. Bu çerçevede Prof. Dr. Ali Murat Daryal, Prof. Dr. Mevlüt Güngör, Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan, Necmettin Nursaçan, Senai Demirci, Yaşar Alptekin gibi isimler camiye gelerek cemaatle sohbet etmişlerdir.
Dînî ve Milli Günlerde Programlar
Caminin geniş olan avlusu da değerlendirilerek, dînî ve milli günlerde bahçede sinevizyon gösterileri ve çeşitli programlar yapılmıştır.
“Kutlu Doğum Haftası” münasebetiyle vatandaşlara gül dağıtılmış, ayrıca Peygamber Efendimiz (SAV)’in hayatıyla ilgili kitap ve broşürler basılarak dağıtılmıştır.
“İstanbul’un Fethi”, “Çanakkale Zaferi” gibi milli günlerde cami bahçesinde çeşitli programlar düzenlenmiştir.