Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığı

s.akbulut.jpg

Sedide AKBULUT

Samsun Çarşamba’da doğdu, ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. 1989 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Tokat, Bafra, Samsun Anadolu İmam Hatip Liselerinde meslek dersleri öğretmenliği yaptı. 2001 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında göreve başlayarak Amasya İl Müftülüğünde uzman ve vaiz olarak çalıştı. 2006’da Samsun İl Müftülüğü Vaizliğine tayin edildi. Bu görevi esnasında Samsun’da iki dönem sivil toplum kuruluşları platformu sözcülüğünü de yürüttü. 2009 yılında Ankara Çankaya İlçe Vaizliğine atandı ve bir müddet Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığında görevlendirme vaiz olarak çalıştı. Çankaya İlçe Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu Koordinatörlüğü görevini yürüttü. 20.05.2014 tarihinde Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanlığına atanan Akbulut yurt içi ve dışında pek çok konferans ve seminer vermiştir. Çeşitli sempozyumlarda sunmuş olduğu tebliğleri mevcuttur. İngilizce ve Arapça bilmektedir. Evli ve iki kız çocuğu annesidir.